Sernik z mlekiem.


Składniki:

Ciasto kruche:

2 szkl. mąki

1/2 szkl. cukru

190 g. margaryny

2 żółtka

1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Masa serowa:

1000 g. białego, półtłustego sera

2 szkl. mleka

1 szkl. cukru

1/2 szkl. oleju

50 g. rodzynek

4 żółtka

2 jajka

budyń śmietankowy z cukrem.

Masa bezowa:

1 szkl. cukru

6 białek

wiórki kokosowe do posypania

Sposób wykonania:

Ciasto kruche:

Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, a następnie wyłożyć na blaszkę o wymiarach 25 x 40 cm.

Masa serowa:

Jajka i żółtka zmiksować z cukrem. Dodać zmielony ser, budyń, cały czas miksując. Na koniec powoli wlać mleko i olej, a następnie wsypać parzone rodzynki.

Na ciasto wylać masę serową, piec ok. 45 min. w temp. 180 st.

Białka ubić na sztywną pianę, wyłożyć na podpieczony sernik, posypać wiórkami kokosowymi i piec jeszcze 10-15 min.

expres-24.pl


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *